ALWAYS BEAUTY IN THE WORLD - Macy Gray

22 Şubat 2008 Cuma

* DOĞU'DAN BİR ÖYKÜ

BİSİKLET HAYALİ (öykü)

Küçük Can’ın en büyük hayali bir bisiklete sahip olmaktı. Can, Beşinci sınıfa gidiyordu ve o zamana kadar hiç bisikleti olmamıştı.

Can, hayalini babasına anlattı. Sonra mahalledeki ayakkabı tamircisinin çok güzel bir bisiklet sattığını da söyledi. Babası da o bisikleti görmüştü. Fakat bir sorun vardı: Ayakkabıcının sattığı bisiklet hem büyük hem de pahalıydı. Can’ın babası boyacılık yapıyordu ve o parayı bulması çok zordu.

Can, babası ile konuştuktan sonra umudunu yitirdi. Artık çok üzgün bir çocuktu. Üstelik babası da iş için uzak bir yere gitti.

Bir ay sonra Can’ın babası eve döndü. Kapıdan girer girmez oğluna sarıldı, “Kapının önünde seni bekleyen bir sürpriz var!” dedi. Can dışarı çıkınca hayal ettiği bisikleti gördü. Bisiklet gerçekten büyüktü ama Can da büyüyordu. Babasına, bisikleti bir büyüdükten sonra kullanacağı sözünü verdi.

Babası, Can’ın hayalini gerçekleştirmek için zor bir iş yapmıştı ama sonunda O da oğlu da mutlu olmuştu. Ertesi gün Can erkenden arkadaşlarına koştu: “Artık benim de bir bisikletim var” dedi. Birkaç yıl sonra Can kendi mahallesindeki en iyi bisiklet kullanıcısı oldu…

DOĞU İLMAK
Özel Bilkent İlköğretim Okulu
4-D Sınıfı